Mindig is nagy híve voltam a célkitűzésnek, ami érthető is, hiszen rengeteg előnye van. Ezáltal válik teljes mértékben mérhetővé az évem, ami segít a fejlődésben.

Meg persze jó érzés lesz majd átnézni december 31-én, hogy mégis mivel telt és mit adott nekem 2020.

Esetemben ez az év lesz az első, amikor nyilvánosan osztom meg a célkitűzéseimet és őszintén szólva, ezzel az a célom, hogy motiváljam magamat a nyilvánosság nyomásával és a hitelesség megtartásával.

De lássunk is neki.

2020 több szempontból is rendkívül erős évnek ígérkezik. Először is azért, mert januártól már 100%-ban tőlem fog függni az életem, ugyanis főállású vállalkozóként fogok tevékenykedni. (2019-ben még volt egy hosszú távú partneri kapcsolatom egy magyarországi marketing ügynökséggel, ami biztonságot nyújtott, de ezáltal korlátokat is.)

Ebben az évben 3 fő célkitűzésem van, ezek pedig az alábbiak:

  • a vállalkozásaim fejlesztése,
  • a fizikumom fejlesztése,
  • a kvalitásaim fejlesztése.

Ezeket természetesen rengeteg apróbb területre bontottam, de haladjunk az elejétől.

A vállalkozásaim fejlesztése

Jelenleg 2 vállalkozásra összpontosítok, amit azért tudok megtenni, mert az egyikben csak 50%-os tulajdonos vagyok. Egyéb esetben ez nem lenne még tanácsos, hiszen 2 vállalkozást egyidőben fejleszteni rendkívül embert próbáló feladat.

A fő projekt egyértelműen a nemzetközi média ügynökség fejlesztése lesz. Már most beütemeztük a 2020-as évet, mégpedig negyedéves felbontásokban és mérföldköveket jelöltünk magunknak, hogy pontosan lássuk az irányt.

Hasznos, hiszen azt is látjuk majd, hogy milyen tempóban haladunk és mik a hiányosságaink, amiken mielőbb fejleszteni kell.

A másik vállalkozásom kettő részre osztható, az egyik profilja a sátor bérlés és rendezvényeszközök bérbeadása, a másik pedig egy party webáruház.

Ezt a bizniszt még 2018-ban kezdtem, azonban most ért olyan szintre, hogy már kolléga felvételén is komolyan elgondolkodtam.

Szeretném, ha 2020-ban a bérlős vállalkozás nagy részét rá tudnám bízni valakire, hogy tudjak az ügynökségre összpontosítani.

A fizikumom fejlesztése

A fizikumom fejlesztése alatt kettő dolgot értek: az állóképességem növelését – tehát erőnléti edzéseket – valamint a táplálkozásom helyretételét.

2020-ra a tervem az, hogy minden héten legalább 4x végzek súlyzós és saját testsúlyos edzést, valamint heti 2x járok Krav Maga edzésre is.

A mozgás önmagában nem elég a kiváló fizikumhoz, így a tervem az, hogy 2020-ban az eddigieknél is egészségesebben étkezem. Nem iszom alkoholt, kávét és nem eszem édességet sem. Kerülöm a cukrot, a lisztet és az egészségtelennek vélt ételeket.

A kvalitásaim fejlesztése

A kvalitásaim fejlesztését szintén kettő csoportba tudom sorolni. Az egyik a szakmai élet – tehát a marketinges képességeim fejlesztése – a másik pedig a személyes képességeim fejlesztése.

De egyébként nagy összefüggés van a kettő között, hiszen a személyes fejlődésem pozitív befolyással van a szakmai fejlődésemre is egyaránt.

Szakmai élet

Mindig is nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy a szakterületemen verhetetlen legyek. Viszont 2019-ben még nem specializálódtam semmire, ugyanis több területen párhuzamosan képeztem magam elég erős szintre.

Ez természetesen nem baj, de 2020-ban szeretnék egy területre fókuszálva maradandót alkotni.

Ez a terület pedig a social media marketing lett, azon egyszerű okból, hogy ez mindig is közel állt hozzám. Ez az a terület, ahol kreativitással hatalmas eredményeket lehet elérni. Emellett pedig ezen a területen az összes többi szakterületen szerzett tapasztalatomat tudom kamatoztatni, például a szövegírást.

Ezt a fejlődést is dokumentálni fogom, mégpedig az adameczmate.hu weboldalon. Ez egy social media fókuszú magyar blog lesz, elsősorban Facebook, Instagram és Pinterest marketinggel.

Személyes élet

Személyes fejlődés terén több területet jelöltem meg, de az egész évet a kommunikációs képességem fejlesztése fogja meghatározni. Egészen egyszerűen azon okból, hogy ez az a képesség, ami a legnagyobb áttörést hozhatja az üzleti életben is.

Emellett pedig természetesen nem elvetendő a produktivitásom fejlesztése sem.

Továbbá a terv az, hogy minden héten elolvasok egy könyvet, ami így 52 könyvet jelent egy évben.

Összefoglalás

2020 egy elképesztően nehéz, ám eredményes évnek ígérkezik. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2021 januárjában már 2 sikeres, folyamatosan fejlődő vállalkozást tudhatok magam mögött.

A vállalkozásokon túl pedig, a jelenleginél is jobb egészségi állapotnak, önbizalomnak és közérzetnek fogok örvendeni és sokkal jobban fogok kommunikálni.

Az üzleti és személyes célkitűzéseimet nagymértékben összehangoltam, hiszen kizárólag így lesz energiám mindezekre.

A kommunikációm fejlesztése elképesztő módon befolyásolja például a vállalkozásaim növekedését, valamint az jobb fizikai állapot is hatással van rá, hiszen több energiám lesz dolgozni.

2020-ban egyébként nagyobb figyelmet szentelek az utazásnak is. A tervem az, hogy legalább 4 országba eljutok. Ebből eddig csak 1 út van lefixálva, de már szemezgetek a többivel is.

Egy szó mint, száz nagy mérföldkőnek ígérkezik a 2020-as év és külön örülök is, hogy az új évtizedet ilyen célokkal indíthattam.

A képességem, hogy tudok szokásokat kialakítani, hatalmas segítségemre lesz a fenti tervek, célok megvalósításában. A szokás kialakításról is írtam már cikket. Emellett pedig a célkitűzésről is természetesen.

Ezek is tetszeni fognak:

Itt a közösség, ahova jó tartozni. Sokkal személyre szabottabb lépések, hogy hogyan válj napról napra eredményesebb emberré. A csatlakozáshoz kattints ide.