Pénzkeresési ötlet diákoknak, fiataloknak: 5 tipp, ami valóban segíteni fog

Diák vagy és elhatároztad, hogy márpedig pénzt fogsz keresni, ha törik, ha szakad? Eleged van abból, hogy folyton a mutertől vagy éppen a fatertól kell pénzt kunyizni, ha valamit venni szeretnél? Íme néhány valóban működő pénzkeresési ötlet diákoknak, fiataloknak!

Biztos vagyok benne, hogy lesz néhány olyan ötlet, amit már olvastál máshol és nem lesz újdonság. Ezeket direkt úgy fogalmaztam meg, hogy tettem hozzá néhány saját meglátást, tippet, hogy adjon valami pluszt a cikk. (Egyébként, az utólagos kutatásom igazolja, hogy ez a valaha készült legrészletesebb cikk ebben a témában. Több, mint 29.000 karakter, szóval jó olvasást!)

A példa kedvéért egy hasonló remek cikk, ami a témában íródott, az a minneres Mándó Milán cikke. Ezt ide kattintva tudod elolvasni: Pénzkeresési ötletek diákoknak a Minnertől (itt egyébként is elég jó cikkeket találsz, ha fiatalként keresed az utad, esetleg vállalkozói pályán gondolkodsz, szóval a Misztersiker blog mellett bátran merem ajánlani.)

Az én listámban szintén több ötletet is fogsz találni ahhoz, hogy iskola mellett bevételre tehess szert. A legtöbb esetben egyébként egyedül tőled függ, hogy mekkora bevételről beszélünk. Azokat a pontokat, amiket máshol is olvashatsz, sokkal részletesebben kifejtettem.

A tippek között fogsz találni olyat, ami csak néhány ezer Forintot, de olyat is, ami több százezer Forintot hozhat a Neked a konyhára. Sőt, a legtöbb esetben akár főállássá is dolgozhatod a projektet és mire végzel az iskolával már lesz egy jól menő vállalkozásod és a legnagyobb gondod a pénzköltés lesz. Oké, a mondat második fele motiváció, de egyébként, ha nagyon ügyes és kitartó vagy, akkor simán működhet. Sokan megcsinálták előtted.

Ajánlott cikk: 5 jó tanács fiataloknak a sikeres élethez

Minden esetben jelölni fogom, hogy mire lesz szükséged ahhoz, hogy el tudd kezdeni az adott projektet, szóval ne izgulj, neked “csak” a munkát kell beletenned. És persze egy kis kreativitást, mivel több tízezer ember fogja ugyanúgy elolvasni ezeket a tippeket, mint Te. Éppen ezért, nem árt, ha különbözni fog a Te ötleted. Mindegyik ötletet meg lehet valósítani máshogy, a megfelelő pozícionálás sokat fog segíteni.

De elég a bevezetésből, vágjunk bele! Íme, 5 pénzkeresési ötlet diákoknak:

1. Pénzkeresési ötlet diákoknak: vegyél valamit olcsón, add el drágábban!

Na igen. Ez a klasszikus kereskedés, seftelés, üzletelés vagy hívd, ahogy szeretnéd. Ezt a pénzkeresési módszert akkor ajánlom neked, ha egy kicsit rámenősebb vagy. Ha profitálni akarsz ebből, akkor mindenképpen fontos, hogy nyitott szemmel járj, légy előrelátó és vedd észre a lehetőségeidet!

Ennek a régi formája a piacozás, kacatozás. Böngészed a Jófogást, Marketplacet, majd a jó ajánlatokra lecsapsz. Elmész, lealkudod, megveszed, felteszed netre és eladod. (Vagy kimész a piacra ugyebár.) Ezt nem javaslom neked, mert macerás és igazából “erre születni kell”.

Ennek a modern változata, amiből akár már 1 hónap múlva is pénzt tudsz csinálni, az az, hogy kinézel egy népszerű termékkört, majd berendeled AliExpress-ről, Wish-ről, e-Bay-ről (vagy ahonnan a legolcsóbban meg tudod szerezni, akár magyar nagykertől), felteszed Marketplace-re, Jófogásra és különböző Facebookos csoportokba, majd vársz, míg megveszik.

Kezdetben ne kínlódj postázással, utalgatással stb. Találkozz a vásárlóiddal! Éld át, hogy igen, eladtam egy terméket, valós emberek vannak a számok mögött. Ezek mind-mind kellenek ahhoz, hogy gyorsabban tudj fejlődni.

Általánosságban úgy látom, hogy azok a termékek mennek a legjobban ilyen rendszerben, amik határozottan megkönnyítik az emberek életét, avagy menőnek számítanak, esetleg cukik.

webshop üzemeltetés

Mutatok is néhány konkrét példát:

Termékek, amiket olcsón be tudsz szerezni és könnyű eladni:

Telefontok

500 Ft, 1000 Ft között már szépeket tudsz rendelni és 2000+ Forintért bármikor el tudod adni. Érdemes először 1 típusra specializálódni, az Apple termékeire például. Ebből is inkább azokra, amikkel még nincs teli a piac, ergo a legújabb modellekre való tokokra.

A marketplace teli van egyébként iPhone tokokkal és ez nem véletlen. Tömegével árulják a 500 Ft-os tokokat és sokan gond nélkül megveszik 3.000 Forintért. Miért? Azért, mert ugyanaz egy GSM-be 5.000 Ft-tól indul.

Fülhallgató

Ezekből is inkább az Apple AirPods-ra hajazó i12TWS és társai mennek. Ezeket 1.000 Forint körüli összegért (de legrosszabb esetben is 2.000 Ft-ért) meg tudod rendelni és 3-4.000 Forintért bármikor el tudod adni. Ugyanezeket, de tényleg szó szerint ugyanezeket a termékeket árulják az úgynevezett gagyishopok 7-10.000 Forintért.

Amúgy, ha nagyobb tételben vásárolsz, mondjuk 10+ db, akkor már tényleg kedvezményes árakat találsz. Ezt mindenképpen Alibabán keresd.

Egy időben több ismerősöm is árult ilyen fülhallgatókat, nem kis haszonnal. Napi szinten adogatott el 4-5 darab i12 TWS-t, és darabján 2.100 Ft haszonja volt. Ez barátok között is 8.000 Ft+ naponta, maximum 1 óra “munkával”, ami az utazást jelenti. Ez 1 hónapban, ha csak hétköznapokkal számolunk, 160.000 Ft. Suli mellett azért nem rossz.

Egészségügyi termékek

Itt például tartásjavítóra, ergonomikus párnára és mindenféle ergonomikus cuccra gondolok. A tartásjavító például kiváló kezdés, mert keresik és valóban segít az emberek problémáját megoldani.

Az emberek legtöbbször erre szükséges, életkönnyítő kiadásként tekintenek, ezért könnyebben megveszik.

Autós kiegészítők

Ezeket szintén 1-2.000 Forintért tudod beszerezni kínai shopokból, meglepően jó minőségűek és simán tudsz eladásonként 1-2.000 Forintot keresni.

Autós kiegészítők alatt gondolok a telefontartókra, különböző kényelmi kiegészítőkre, például párnára, masszírozó huzatra, díszítő elemekre, illatosítókra, ledekre és így tovább. Nézz csak szét, rengeteg látványos cucc van.

Pro tipp: 0 Forintból ki tudod tapasztalni, hogy milyen termékek mennek jól. Nézz ki egy terméket valamelyik kínai shopban, töltsd le a képeket (ha lehet, akkor a felhasználók által beküldött képeket a kommentek közül, mert azok sokkal élethűbbek), tedd fel az általad kigondolt, reális áron Marketplace-re, írj leírást és várj! Érkezni fognak az ajánlatok és látni fogod, hogy mennyire életképes azzal az árazással. Ha már 3-4 “rendelés” befutott, nyugodtan megrendelheted kínából a termékeket. És voilá, tudod, hogy mi megy és mi nem.

Ráadásul így tudod feszegetni a határokat, gyakorolni a szövegírást, kitapasztalni, hogy mi a maximális ár, amennyit el tudsz kérni egy bizonyos termékért.

Ezt akár több 10 termékkel is megcsinálhatod. Ja igen, az érdeklődőknek természetesen mondd, hogy sajnos elfogyott vagy valahogyan kezeld le a dolgot. Ne “koptasd” el a neved, mert az a későbbiekben nem fog jól jönni.

Miért jó ez Neked? Amellett, hogy egy kis zsebpénzre teszel szert diákéveid alatt, valós, gyakorlatias tudást szerzel, amivel már könnyen indíthatsz egy saját webshopot.

UPDATE: Nagy az esélye, hogy 2021 nyarától már nem fogsz tudni olyan olcsón rendelni Aliról, mert bevezetik a 27% áfát. Így már ezek a külföldi rendelések is hasonló árúak lesznek, mint a nagykeres termékek, ergo már nem lesz sok értelme ezeket választani a nagykerekkel szemben.

Ez jó és rossz egyben. Ha webshopon töröd a fejed, akkor mindenképpen jó hír, hiszen tisztul a piac, eltűnnek a kis halak és azok, akik pl. gyermeknevelés mellett próbálkoztak shopokkal minden tudás nélkül.

Erről itt olvashatsz bővebben.

Kinek ajánlott?

Kell a leleményesség, talpraesettség, előrelátás. Enélkül nem fog menni sajnos. Mindenképpen bele kell tenned a munkát, hogy kikutasd, mik azok a termékek, amik mennek és mik azok, amik menni fognak.

Akkor ajánlom Neked ezt, ha:

 • Van saját számítógéped
 • Korlátlan internet hozzáférésed
 • Tudod használni az internetet
 • Talpraesett vagy
 • Nem halogatsz
 • “Nyerek vagy tanulok” hozzáállásod van

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

A fentiek mindegyikére, illetve egy kis marketinges vénára. De nyugi, ez – mint, ahogy minden – tanulható, így ez a projekt még arra is jó lesz, hogy fejleszd az értékesítői készségeidet. Emellett pedig nem árt egy kis kezdőtőke, olyan 20-50.000 Forint és saját bankkártya. (Kezdetben a szüleidéről is tolhatod, csak légy óvatos.)

Hogyan fogj hozzá?

Szerezz kezdőtőkét. Úgy érzem, hogy sokaknak ez a legnagyobb bökkenő, hiszen pontosan ezért olvasod ezt a cikket, mert pénzt szeretnél keresni. Én határozottan nem értek egyet azzal a népszerű kijelentéssel, hogy pénzt csak pénzből tudsz csinálni, így tippet is adok, hogy hogyan szerezz gyorsan kezdőtőkét.

20-50.000 Forint nem sok. Ennyid még diákként is könnyen lehet. Ballagás, születésnap, zsebpénz, diákmunka stb.

Ha még sincs, akkor muszáj lesz leleményesnek lenned. Például, ha betöltötted már a 18. életéved, menj el plazmát adni. Szívás, de jól fizet, ráadásul jót teszel vele másokkal. Alkalmanként 5-10.000 Forintot kereshetsz, és 1 hónapban akár 8x is elmehetsz. Így rövid idő alatt össze tudod gyűjteni az induláshoz szükséges összeget, sőt.

Ha megvan a kezdőtőkéd, akkor már csak konkrét népszerű termékeket kell nézned. Ezeket az alábbi shopokon is nézhetsz, mert 90%-a ugyanonnan rendeli a termékeket, ahonnan te fogod.

Ixen, Vigoshop, Gyorsanvedd, Kütyübazár és társaik. Egytől egyig kínai termékeket árulnak, nem kis profittal. Hogyan tudod csekkolni őket? Egyszerű! Kettő lehetőséged van: nézd meg a legnépszerűbb termékeket, vagy nézd meg azt, hogy mit hirdetnek Facebookon, az Ads Library-ben. (Írd be a kinézett webáruház Facebook oldalának nevét.)

Sőt, egyébként Milán is publikált ilyen termék ötletekről. Ezt ide kattintva tudod elolvasni.

2. Pénzkeresési ötlet diákoknak: tanulj, és add el a tudásod!

Ez a pénzkeresési ötlet nem fog holnapra pénzt termelni neked, viszont ezzel megalapozhatod a jövődet és bármikor elkezdheted. Sőt, ennél például még előnyödre is válhat, ha szemtelenül fiatal vagy. Ha kitartóan tolod, akkor az adott szakma legjobbjai közé is felküzdheted magad, mire végzel az iskolával.

Mielőtt jobban belemélyülnél, fontos tudnod, hogy leggyorsabban akkor fogsz fejlődni, ha magabiztos angol nyelvtudással rendelkezel. A legtöbb hasznos könyv, kurzus és anyag csak angol nyelven érhető el. Az általam ajánlott könyvek 80%-a sajnos vagy nem, de angol nyelvű. Nem azért mert annyira fancy, hanem azért, mert csak angolul érhető el.

online kurzus misztersiker

Lássuk ezeket a területeket:

Marketing

A legjobb, ha ebben az irányban tanulsz tovább, de anélkül is szép sikereket érhetsz el a szakmában. Mindenekelőtt ezt a könyvet ajánlom. Ha ezt becsületesen végigolvasod akár többször, biztos lehetsz benne, hogy a kezdő marketingesek 90%-ánál tájékozottabbá válsz. Két szakember van, akinek az összes könyvét tudom javasolni: Kotler és Ogilvy.

Ezek után az alábbi könyveket ajánlom, hogy gyűrd le:

Amik pedig a mindset kialakításában fognak segíteni:

Kinek ajánlott?

Közel 8 éve foglalkozom aktívan marketinggel. Ezen idő alatt volt lehetőségem több szektorban is kipróbálni magam, alkalmazni a tudásomat. Több ügynökséggel is működtem együtt, majd egy barátommal megalapítottam a saját ügynökségemet.

Azt látom, hogy ez határozottan nem egyszerű ez a szakma. Ha eredményes akarsz lenni benne, akkor rámenősnek kell lenned és nyitott szemmel kell járnod. Szükség van az intuícióra és.. egyszerűen jónak kell lenni ahhoz, hogy érvényesülhess. A bénák hamar kiesnek, mert az senkinek sem jó, ha nem értesz igazán hozzá, de csinálod. Az ügyfél nem érzi, hogy előnyére lennél, Te pedig nem keresel vele annyit, hogy motivált légy.

Egy igazi lifelong learning szakma lévén folyamatosan tanulnod kell. Minden hónapban van valami újdonság, új technika, eszköz, ami előnyhöz juttathat. Ebben a szakmában kötelező az önfejlesztés, a rendszeres tájékozódás.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Egyszerű: tanulásra, tanulásra, tanulásra, majd a tanultak alkalmazására. A legegyszerűbb módja ennek, ha először saját projektet indítasz, vagy ismerősnek segítesz ingyen. (Sőt, egyébként folyamatosan keressük a jó elméket az ügynökségnél, szóval ha úgy érzed, hogy valóban ez a Te pályád, akkor írj bátran a mate@misztersiker.hu címre és találunk megoldást.)

Sokat fejlődhetsz, ha mondjuk indítasz egy saját webshopot, majd azon, élesben, a saját pénzedet költve tanulod ki a marketing csínját-bínját. Hidd el, így biztosan kétszer is meggondolod majd, hogy milyen kampányokat indítasz és egészen biztosan fejleszted magad olyan ütemben, ahogy eddig még soha.

Hogyan fogj hozzá?

Miután már úgy érzed, hogy piacképes, magabiztos tudással rendelkezel, először mindenképpen segítség alapon vállalj csak munkákat. Írj kicsi, mikro webshopoknak őszintén és mondd el, hogy mi a szitu.

Vagy írj ügynökségeknek, hogy teszteljék a tudásod és hadd szerezz tapasztalatot Náluk. Így rendkívül gyorsan szerezhetsz akár világszinten ismert márkáktól is referenciát. (Mármint ugye az ügynökségen keresztül.) Ajánló levél és LinkedIn ajánlás nélkül ne engedj el senkit, akivel dolgoztál, akár webshop, akár ügynökség.

Egyébként, ahogy fentebb is írtam, Én is tudok Neked ebben segíteni. Amikor már úgy érzed, hogy magabiztos tudásod van, írj bátran a mate@misztersiker.hu címre.

Szövegírás

Ezt a készséget kezdetben én is magamtól tanultam, autodidakta módon. Sokat olvastam és írtam. Sorra indítottam a blogokat különböző témákban, hogy folyamatosan pallérozzam a tudásomat. Majd, amikor már úgy éreztem, hogy piacképes a tudásom, kiváltottam a vállalkozóit és elkezdtem értékesíteni a tudásom.

Fontos, hogy önmagában a szövegírás értékes készség, de sokkal könnyebben tudod magadat értékesíteni, ha átfogóan értesz a szöveges tartalomgyártáshoz, stratégiához, SEO-hoz, a Google működéséhez és minden máshoz, ami ezzel kapcsolatba hozható.

A teljes értékű tudásra nagyobb a kereslet, ráadásul sokkal többet kereshetsz vele. Az ügyfelek akkor fognak fizetni a szövegeidért, ha az értéket teremt nekik. Forgalmat, vásárlást, márkafejlődést vagy bármi más konverziót jelent számukra.

Kinek ajánlott?

Akkor leszel igazán jó ebben a szakmában, ha inkább humán beállítottságú vagy és nem halsz bele heti 1 könyv felfalásába. A szövegírás 100%-ban tanulható készség, de ha nem érzel motivációt arra, hogy több ezer, esetenként több tízezer karakteres szövegeket írj, akkor csak szenvedni fogsz.

Az alábbi könyveket javaslom, ha penge szövegíró szeretnél lenni:

 • A marketinges résznél leírt könyveket mindenképpen.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Az biztos, hogy a szövegírás egy olyan képesség, amit kizárólag kemény gyakorlással tudsz fejleszteni. Olvasás és írás kőkeményen, napi szinten.

 • Saját laptop
 • Szövegértési készség
 • Írói véna

Sőt, igazából… azt is javaslom, hogy időnként papírra is írj. Írj sztorikat, gondolatokat, történeteket. Fejleszd az írói készségedet!

Hogyan fogj hozzá?

Kezdj el napi szinten olvasni és írni! Ehhez a legjobb döntés, ha egy saját blogot indítasz. Nem muszáj, hogy publikus legyen, ha nem akarod, de mindenképpen kell, hogy élesben tudd kipróbálni a tanultakat és fejlődhess.

A blogoláshoz egy saját domain név alatt futó WordPress-t ajánlok. Ez körülbelül 4.000 Forintba kerül Neked 1 évre. Igen, jól olvastad. Ha szövegíró akarsz lenni, akkor jelenleg mindössze 4.000 Forint választ el téged attól, hogy legyen egy saját blogod és máris belefoghass a munkába.

A cikk későbbi részébe egyébként kicsit részletesebben kifejtem, hogy hogyan tudsz saját weboldalt indítani. Ha komolyan érdekel a téma, akkor a legjobb döntés, ha inkább írsz a mate@misztersiker.hu email címre tanácsadás keretein belül szívesen segítek lépésről-lépésre.

Grafika

Grafika alatt értek mindenféle grafikus melót. Tudnod kell, hogy grafikusokkal Dunát lehetne rekeszteni, azonban valóban jó, intuitív grafikusból kevés van.

A legtöbben azt hiszik ebben a szakmában – meg igazából sajnos elég sok szakmában – hogy a kiváló szoftverhasználat egyenlő a grafikus léttel.

Attól, hogy bármit meg tudsz valósítani digitális formában, ami az eszedbe jut, még nem leszel grafikus, csak jól értesz a szoftverhez.

DE! Úgy, ahogy bármi más, ez is tanulható képesség, ráadásul otthonról, a szobádból is el tudod sajátítani ezeket a képességeket. Ha tudsz angolul, akkor szinte gyerekjáték lesz számodra, hiszen a YouTube is telis-teli van ilyen tartalmakkal. Már pusztán ezekkel is szép tudást tudsz elsajátítani.

Innentől már csak a beletett energiádon múlik a sikered.

Kinek ajánlott?

Kreatív, szépérzékkel rendelkező embereknek és azoknak, akik bírják az ülőmunkát, ugyanis a legtöbb grafikus naphosszakat ül a gép előtt.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Kezdetben csupán egy jó számítógépre, és az Adobe csomagra. Ezt követően pedig saját weboldalra, rengeteg referenciára, majd egy értékesítési rendszerre, aminek segítségével el tudod adni a szolgáltatásodat.

Hogyan fogj hozzá?

Kezdd el tanulni a grafika alapjait, majd gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj. Javaslom, hogy indíts egy gyakorló projektet, ahol ki tudod próbálni “élesben” a szerzett tudásod. Ezt pl. egy insta oldallal vagy Behance oldallal meg is teheted.

Ha már van annyi tudásod, hogy tudnál vállalkozásoknak is segíteni, akkor keress először kis vállalkozásokat és ajánld fel nekik a segítséged INGYEN, hogy referenciához juss.

Ezektől a vállalkozóktól mindig kérj szöveges értékelést is, amit majd fel tudsz tüntetni a weboldaladon. Emellett pedig majd kérd meg őket arra, hogy értékeljenek a Google My Business, Facebook és egyéb oldalaidon, ahol lehet értékelni.

Ez nem lesz nagy ár azért cserébe, hogy Te ingyen dolgozol nekik, mégis nagyon nagyon jól fog jönni számodra, ugyanis már nem “üres kézzel” mész az új ügyfeleidért. Illetve, sokkal hasznosabb, ha a úgy gyakorolsz, hogy közben a tudásoddal másnak is segítesz. Kérhetsz visszajelzést és szokod az ügyfelekkel való bánásmódot.

Emellett pedig építs kapcsolatot más, ügyes grafikusokkal. Ezt teheted rendezvényeken, LinkedIn-en, Facebookon, Instán és ahol hatékonyan tudsz netwörkölni.

Videóvágás/szerkesztés

A listából talán ez a leggyorsabban elsajátítható képesség, azonban itt sem pusztán szoftverhasználatról beszélünk. Igaz, itt azért az oroszlán részét ez teszi ki a dolognak. A szoftverhasználat mellett a szépérzék és az intuíció is sokat nyom a latba.

Tanuld meg az Adobe After Effects szoftvert mesteri szinten használni és biztos lehetsz benne, hogy nem lesz gondod az életben többé.

Ezzel a tudással akár el is tudsz majd helyezkedni, de egy igen jövedelmező saját vállalkozást is építhetsz.

Pénzkeresési ötlet diákoknak

Kinek ajánlott?

Kreatív, vizuális érzékkel rendelkezőknek. Azoknak, akik olthatatlan alkotási vággyal rendelkeznek.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Ehhez már egy jobb gépre lesz szükséged, általában Macbookon szoktak dolgozni, de kezdésnek természetesen egy olcsóbb gép is megteszi.

Hogyan fogj hozzá?

Tanulj, gyakorolj és indíts saját projekteket. Indíts be e YouTube csatornát, csatlakozz különböző szakmai Facebook és egyéb csoportokhoz. Légy látható és megtalálható!

Emellett szükséged lesz weboldalra, valamint social media oldalakra is.

Weboldal készítés

A weboldal készítés könnyen elsajátítható, ha belerakod a munkát. Manapság már tényleg könnyen össze tudsz kattintgatni weboldalakat. Na igen… ha jelenleg webfejlesztőként dolgozol, akkor biztos, hogy kiverte nálad a biztosítékot ez a bekezdés.

Először is: jó weboldalkészítővé hosszú idő után válik az ember és nem csak annyiból áll, hogy megtanulod használni a DIVI-t, vagy az Elementor-t. Ennél sokkal többről van szó.

A szépérzék mellett erős marketing ismeretekkel is rendelkezned kell. Konverzióoptimalizálás, pszichológia, színek használata és a technikai alapok. Ma már nem igazán érvényesülnek a technikailag rossz oldalak.

A Google egyre nagyobb hangsúlyt helyez a weboldal gyorsaságára, így a könnyű használhatóság, a modern dizájn mellett erre is kiemelten kell figyelned.

Kinek ajánlott?

Ha kreatív vagy, hajlandó vagy sokat tanulni és tűröd a sok ülést igénylő munkát, valamint tudsz logikusan gondolkozni, akkor ez Neked való szakma lehet.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Számítógépre, kreativitásra, időre és arra, hogy folyamatosan gyakorolj és fejleszd a tudásod. Néhány hét alatt már használható weboldalakat tudsz összehozni, ha nekifekszel.

Hogyan fogj hozzá?

Mint ahogy eddig is írtam: kutass forrásokat és kezdj el tanulni. Készíts gyakorló projekteket, hozz létre weboldalakat. Egy saját domainen futó weboldalt már 4.000 Forintból el tudsz indítani.

A gyakorláshoz igazából elég 2. Az egyiken tesztelgetsz minden új technikát stb, ez természetesen nem publikus, a másik pedig a referencia projekted.

3. Pénzkeresési ötlet diákoknak: indíts webshopot!

A webshop kemény dió. Ezt mindenki tudja, aki üzemeltet legalább egyet. Na nem az elkészítése, hanem inkább a profitábilissá tételének folyamata az. A kulcs a tanulás. Ha egyedül indítod, akkor rengeteg szakterületen kell kiképezned magad.

Stresszes és sok idő, mire befut, ha befut. Nem akarlak lebeszélni erről, sőt, csak azt szeretném, ha akkor fognál ebbe bele, ha 100%-ig úgy állsz hozzá, hogy sikeres akarsz lenni benne.

Kinek ajánlott?

Itt azért előrelátónak és rámenősnek kell lenned. Az összes közül talán ez a legösszetettebb projekt. Egyszerre kell értened a marketinghez (PPC hirdetések, email marketing, social mediahoz, a weboldal készítéshez, a fotózáshoz, szerkesztéshez, könyveléshez, csomagoláshoz.

Sajnos jelenleg nincs olyan webshop képzés, amit jó szívvel tudnék ajánlani. Elemezd a jól menő webshopokat! Na, itt nem a gigászi webáruházakra gondolok. Inkább azokat elemezd, amik kicsik, de ennek ellenére évek óta sikeresen üzemelnek. Na ők azok, akiktől tudsz valamit tanulni.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Meg fogsz lepődni: nagyon sok tanulásra. Ahogy fentebb is írtam, itt rengeteg területen kell toppon lenned ahhoz, hogy eredményes lehess. Nem elég, hogy összekattintgatsz egy webshopot, majd várni a csodára.

Már az sem mindegy, hogy melyik webshop szolgáltatót választod. Ha mindenképpen bérelni szeretnéd (amit nem javaslok), akkor a Shopify-n kívül nem ajánlok mást.

Egyéb esetben WordPress-DIVI kombó lesz a barátod.

(Ez egyébként egy elég nagy téma és túl hosszú lenne a cikk, ha mindent leírnék. Ha úgy érzed, hogy ez a neked való projekt, akkor írj bátran a mate@misztersiker.hu email címre és tanácsadás formájában minden egyedi kérdésedre válaszolok.

Hogyan fogj hozzá?

Először csak tanulj elméletet. Mi működik, miért. Hogyan lehet bármit eladni online? Online marketing alapok, SEO alapok, képszerkesztés, konverzióoptimalizálás és miegymás.

Ha ezekkel megvagy, akkor kezdj neki egy gyakorló projektnek. Indíts egy webshopot, amit úgy csinálsz meg, mintha élesben nyomnád. ÁSZF, impresszum, termékek feltöltése, lead magnet kialakítása stb.

6 egyszerű reggeli rutin, ami élvezhetőbbé teszi a reggeleidet. Töltsd le itt az eBookot!

4. Pénzkeresési ötlet diákoknak: indíts blogot!

Ma már évi néhány ezer Forintból tudsz saját blogot indítani. Nem javaslom, hogy blog.hu vagy valami más szolgáltatón keresztül blogolj, mert habár ingyenes, hosszú távon jobban jársz egy saját bloggal.

Amit most olvasol blogot például WordPress motoron fut. Nevetségesen egyszerű kezelni, biztonságos és 100%-ban én felelek érte. Addig, míg létezik a Rackhost hosting cég – ami azért elég valószínű, hogy nem fog megszűnni – és az internet, addig működni fog a blog.

Hogyan tudsz blogból pénzt csinálni?

Az igazság az, hogy ez egy hosszú folyamat lesz, mire egy újonnan induló blogból bármiféle előnyt tudsz élvezni.

Alapvetően legalább 4 módod van pénzt keresni egy blogból:

1. Előadás

Ha egy téma szakértőjévé válsz és folyamatosan publikálsz róla, akkor idővel elkerülhetetlen, hogy meghívjanak előadni. Engem is rendszeresen hívnak bizonyos eseményekre, hogy adjak elő a célkitűzésről, megvalósításról, önbizalomról, időbeosztásról és hasonló önfejlesztő témákról.

Ezeket kezdetben ingyen, később pedig már pénzért is tudod csinálni. Ez nyilván tapasztalattól függ.

2. Reklámok

Ez a módszer kevésbé igényes, és addig, míg nincs legalább havi 50.000-100.000 olvasója a blogodnak, csak csekély összeget kapsz a reklámokért. Olyan kicsit, hogy szabad szemmel nehezen tudod észrevenni.

3. Szponzoráció

Mások módszer, ha influencernek állsz. Ehhez is azért viszonylag ismertebb bloggernek kell lenned. Sőt, itt már nem árt, ha nem csak a blogod, hanem a közösségi média oldalaid is rendben vannak szakmailag.

4. Affiliate

Az affiliate, más néven partnerprogram is jó bevételekkel kecsegtethet. Ez például az, amit a WP kurzusos Nagy Attila csinál. WordPresses eszközökről blogol, és leszerződött a legtöbb olyan szoftvergyártóval, amire feltétlen szükséged lesz a használat során.

Így Ő jutalékot kap az előfizetésedből. Ez is egy jó rendszer, de ehhez valami olyan blogot kell elkezdened, ahol tudod ezt alkalmazni. De egyébként nem muszáj meglévő affiliate rendszert keresned, Te magad is kifejleszthetsz egyet.

Ha például az egészséges életmódról blogolsz és leszerződsz egy webshoppal, ahol ilyeneket árulnak, majd kapsz egy linket, amin keresztül ha vásárolnak, Te x százalékot kapsz.

5. Saját termék, webshop, tanácsadás

Amint organikusan beindul a blogod, konkrétan van egy “ingyenes” pénztermelő gépezeted. Ha fel tudsz húzni egy webáruházat, amiben a blogod témájához kapcsolódó termékeket árulsz, nyert ügyed van.

Persze ez nem ennyire egyszerű, de amúgy rengeteg embernek sikerült elérni, már Magyarországon is. A LifeT!LT például egy ilyen márka. Egy egyszerű blogból nőtte ki magát.

De ha szolgáltatásról beszélünk, akkor említhetem a Minnert is. Milán is egy bloggal indult, ma már egy egész vállalkozást épített a blogjára.

Élő példák, hogy sikerülhet!

Kinek ajánlott?

Van már valamilyen területen tudásod, vagy éppen valamilyen területet jobban meg szeretnél ismerni.

A blog az egyik legjobb eszköz arra, ha valamilyen témának a szakértője szeretnél lenni. Azért, mert így, mikor cikkezel, folyamatosan és alaposan nézel után a dolgoknak, és akarva akaratlanul is rád ragad.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Elszántságra. Arra, hogy ne add fel, ha az első 30 bejegyzéseden egyenesen 0 megtekintés lesz.

Emellett pedig egy blogra, domainre és különböző marketing szoftverekre, amik segítségével növelheted a blogod minőségét.

Hogyan fogj hozzá?

Válassz egy blog motort. Én a WordPress DIVI kombót javaslom.

Ez egy nagyon hosszú pont lenne, de megpróbálom a lehető legjobban, de mégis érthetően lerövidíteni.

 1. Találj ki egy jó nevet! Ez akár lehet a Te tulajdon neved is.
 2. Válaszd ki a blog motorját!
 3. Hozd létre a saját blogod!
 4. Készíts egy tartalomnaptárat!
 5. Kezdd el a cikkek gyártását!
 6. Készíts social media oldalakat!
 7. Kezdd el posztolgatni a cikkeidet!
 8. Fejleszd a blogod, tájékozódj a lehetőségeid felől!
 9. Építs ki egy Lead Magnetet! (Na igen.. nézz utána, hogy pontosan mi is az!)
 10. Kezdd el hirdetni a cikkeidet!

Na jóó.. leírom Neked! Ez azért mégis csak a MISZTERSIKER BLOG! A lead magnet, magyarul “csali” (igen, idiótán hangzik) egy olyan eszköz, amivel tovább viszed az olvasódat a funneledben… mm.. a buyers journey-ben.. mm.. fogalmazzunk így: amivel eléred, hogy visszatérjen hozzád.

Sőt, ha később montetizálni akarod a blogod képzéssel, termékkel vagy bármi mással, már ott lesz egy email címekből álló adatbázisod.

Én egyébként nem használok ilyen lead magnetet jelenleg, ennek pedig egyetlen oka van, de ez maradjon titok. Jelentkezz be egy tanácsadásra és elárulom! Na de persze hozd a saját kérdéseidet is!

5. Pénzkeresési ötlet diákoknak: szerelj kütyüket!

Kütyük alatt értem: számítógépek, laptopok, telefonok, tabletek, tévé és bármi más elektromos cucc. Ha van egy kis elektrotechnikai érzéked, egészen rövid idő alatt el lehet sajátítani az alapokat, már YouTube-ról is.

A bevételeidet egy kis kereskedéssel tudod feljebb tornázni. Nézz a Jófogáson, Marketplacen törött, de amúgy jó állapotú vagy egyéb általad már könnyen korrigálható hibával rendelkező készülékeket, javítsd meg és add el őket.

Ahogy már többször leírtam a cikkből, sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha tudsz angolul, mert úgy nagyon sok szakmai anyagot érsz el.

Kinek ajánlott?

Ehhez azért kell minimális műszaki affinitás, így akkor ajánlatos belefognod, ha neked van ilyen affinitásod. Emellett nem árt, ha az ismerősi körödben van olyan, aki ezzel foglalkozik. Így elkerülheted a kellemetlen helyzeteket, amikor elvállalsz valamit, de nem tudod megcsinálni, illetve tudsz első kézből tanulni is.

Mire van szükséged a megvalósításhoz?

Tanulásra, gyakorlásra és a szereléshez szükséges eszközökre. Egy kezdő szettet már relatíve olcsón is be tudsz szerezni, de a komolyabb feladatokhoz már egy kis műhelyre lesz szükséged.

A következő lépcsőfok a saját üzlet nyitása.

Hogyan fogj hozzá?

Tanulj meg magabiztosan szerelni egy kütyüt. Szedd szét, tedd össze. Modellezd magadban, hogy milyen hibák következhetnek be és azokat hogyan tudnád megoldani. Ezután jöhet az ismerősi kör. Szereld meg minden ismerősödnek a kütyüit.

Így tudsz a legegyszerűbben gyakorolni. Nincs akkora nyomás, ha besülnél.

Konklúziók

Tudnod kell, hogy hiába van hozzá érzéked, egyik területen sem lesz belőled szaktekintély néhány hét alatt. Minden esetben sok munkát kell beletenned, ha valóban profitálni szeretnél. Nem könnyű pénzkeresési ötleteket, hanem valóban működő pénzkeresési ötleteket írtam össze.

Olyanokat gyűjtöttem ki, melyekkel a legnagyobb az esélyed arra, hogy az iskolapad után is meg tudsz élni belőlük.

A legtöbb esetben mindegyik ötlet alkalmas arra, hogy skálázd és később, amikor végzel a sulival főállásban, vállalkozóként is ezt végezd.

Olvass még több önfejlesztő cikket és legyél napról-napra hatékonyabb, boldogabb és gazdagabb! Kattints ide még több Misztersiker cikkhez!

Még több hasznos cikk: